Over ons

Wij vinden de ideale oplossing, of wij maken die volledig op maat voor u!

Totaal oplossingen

AFT Pneumotion ontwerpt, fabriceert en levert effectieve en betrouwbare oplossingen voor industriële automatisering, op het gebied van pneumatiek, vacuüm en hydrauliek. Van standaard component tot maatwerk “plug & play” systeemoplossing. Bij het ontwerp van een nieuwe installatie en bij optimalisatie van bestaande. Voor het één op één vervangen van een onderdeel of het ontwikkelen van een betere. Wij vinden de ideale oplossing, of wij maken die volledig op maat voor u!

Ons bedrijf is opgericht vanuit de ervaring dat componenten alleen, slechts een klein deel zijn van de oplossing.
Gedegen kennis en ervaring met zowel componenten, als met diverse applicaties zijn vaak doorslaggevende factoren bij het selecteren van passende componenten. In nieuwe en bestaande situaties. De waarde van deze factoren wordt groter, naarmate de eisen ten aanzien van bedrijfszekerheid en operationele kosten strenger worden.

Waardevolle partner voor advies & uitvoering

Ondanks het grootschalige gebruik van pneumatiek in allerlei industriële installaties, blijft pneumatiek een specialisme.
Zowel ontwerpers, constructeurs en fabrikanten van machines enerzijds, als gebruikers van deze machines (productiebedrijven) anderzijds richten zich steeds sterker op hun eigen kernactiviteiten. Bedrijven hebben mede hierdoor steeds minder kennis en expertise op het gebied van pneumatiek, vacuüm en hydrauliek in huis. Hierdoor wordt het moeilijker om het volle potentieel van deze technieken te benutten. Tegelijkertijd verwacht men van personeel steeds meer in de zin van korte en efficiënte ontwikkeltrajecten, grote mate van machine beschikbaarheid en lagere operationele kosten.

AFT Pneumotion zet zich in om bij alles een waardevolle adviserende & uitvoerende partner te zijn voor haar klanten. U weet als constructeur of gebruiker van een installatie wat deze functioneel moet doen, onder welke randvoorwaarden. U wilt bijvoorbeeld dat uw installaties optimaal functioneren, tegen zo laag mogelijke operationele kosten. Of u wilt waardevolle machines ontwikkelen, bouwen en leveren tegen interessante tarieven. Wij helpen u om dit te bereiken. Onze toegevoegde waarde stelt u in staat om het volle potentieel te benutten van fluid power.

Onze missie

Onze missie is om een zeer betrouwbare en veelzijdige partner te zijn op het gebied van fluid power.

 • Wij willen graag dat onze klanten als eerste aan AFT Pneumotion denken, bij vraagstukken op het gebied van pneumatiek, vacuüm en hydrauliek.
 • Wij werken er aan om voortdurend de verwachtingen van onze klanten te overtreffen op het gebied van technische expertise, klantgerichtheid, flexibiliteit, inventiviteit en volledigheid.
 • Voor de continuïteit van onze organisatie zetten wij ons in voor gezond rendement van onze activiteiten; Zowel voor ons zelf als voor onze klanten.

Wij verwachten dit te bereiken door tegen redelijke en concurrerende prijzen effectieve en betrouwbare oplossingen te bieden.

Onze activiteiten

De activiteiten van AFT Pneumotion zijn onder te verdelen in de volgende, namelijk:

 • Levering van pneumatiek en vacuümcomponenten en systemen.
 • Levering van afsluiters en actuatoren voor industriële toepassingen.
 • Reparatie/ revisie van pneumatische componenten en systemen (ook op uw locatie).
 • Ontwerp, installatie en onderhoud van compressor en leidingsystemen voor perslucht.
 • Optimalisatie van bestaande installaties met als doel kostenreductie, vergroten beschikbaarheid en/of betrouwbaarheid.
 • Ontwerp en fabricage van maatwerk pneumatische componenten (ventielen, cilinders, afsluiters) en systemen. Paneel- & kastenbouw.
Onze benadering
Specifiek

Iedere situatie vraagt om een specifieke benadering, om te komen tot een adequaat antwoord. Ook die van u. De ene situatie vraagt om reparatie of het één op één vervangen van een bestaand standaard component. In een andere situatie bent u mogelijk beter af met een afwijkend of maatwerk component, of misschien zelfs een maatwerk systeem. Onze ondersteuning is afgestemd op uw vraagstuk & situatie.

Effectieve ondersteuning gaat, volgens ons, niet alleen om het (snel) verhelpen van problemen wanneer die zich voordoen. Door het identificeren én verzilveren van potentiële verbeteringen (besparingen) bieden wij klanten toegevoegde waarde, om hun concurrentiepositie significant te versterken.

Wij zijn in staat om bestaande situaties te optimaliseren. Liever nog zetten wij onze kennis en expertise al in het ontwerptraject in, zodat het rendement voor alle betrokkenen optimaal is.

1 2

Ons commitment

Wij committeren ons aan de volgende kernwaarden, namelijk:

 • Onze afspraken en beloftes nakomen.
 • Toegevoegde waarde bieden aan onze klanten.
 • Creativiteit en innovatie bij het zoeken naar oplossingen.
 • Voorstellen die sterk gericht zijn op de specifieke situatie.
 • Een pro-actieve houding bij het beantwoorden van vragen.
 • Een gedreven team van ervaren en deskundige medewerkers.
 • Betrouwbare voorspellingen ten aanzien van onze aanbevelingen.
 • Productieve relaties onderhouden met onze klanten en leveranciers.
 • Veel aandacht voor de individuele situatie en wensen van onze klanten.
 • Kennis en begrip van hedendaagse componenten én de toepassing daarvan.

Dit blijkt onder andere uit het volgende:

 • Wij dragen oplossingen en voorstellen aan, die het belang van onze klanten dienen.
 • Wij gebruiken diverse moderne software applicaties bij het ontwerpen en simuleren.
 • Wij bezoeken graag onze klanten, om hun situatie en wensen nog beter te begrijpen.
 • Wij gaan graag met onze klanten in gesprek, om beter inzicht te krijgen in het betreffende vraagstuk.
 • Wij ontwerpen en leveren ook maatwerkoplossingen wanneer standaard oplossingen niet afdoende zijn.
Onze klanten en markten

Onze klanten zijn onder te verdelen in verschillende soorten, namelijk:

 • Productiebedrijven.
 • Machinebouwers/ OEM-ers.
 • Installateurs & onderhoudsbedrijven.
 • Ontwerp-, advies- & ingenieursbureaus.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO is voor AFT Pneumotion een manier van ondernemen. Onze continuïteit is afhankelijk van onze invloed op mens en milieu. Wij geloven dat wij alleen positieve bedrijfsresultaten bereiken met respect en aandacht voor de gezondheid en het welzijn van mens en milieu. Wij ontwikkelen onze kennis en vaardigheden om steeds efficiënter en veiliger om te gaan met natuurlijke hulpbronnen, energie en onze omgeving.

Daarnaast ondersteunen wij klanten bij het verbeteren van hun invloed op mens op milieu. Wij doen dit door middel van verschillende verbetertrajecten ten aanzien van energiebesparing en procesoptimalisatie.

Wat anderen over ons zeggen

“AFT Pneumotion is een zeer gewaardeerde distributeur voor SMC omdat deze uitblinkt in het vermogen om de klant technisch te ondersteunen. Daarnaast is het wederzijdse respect en vertrouwen tussen SMC als leverancier en AFT Pneumotion als distributeur enorm groot. Dit heeft een prettige en succesvolle samenwerking tot gevolg. AFT heeft de kennis in huis om zich volledig te kunnen inleven in een klant. Zo kunnen ze vrijwel elke applicatie doorgronden en daar verbeterpunten in herkennen”.
Distributiemanager SMC Pneumatics

SMC


 

“Doordat AFT Pneumotion een sterke, flexibele en zeer goed getrainde organisatie en medewerkers heeft, is het zeer efficiënt samenwerken met hen. Doormiddel van een vlotte communicatie, worden de afgesproken doelstellingen op gebied van klantondersteuning, kwaliteit, productiviteit en prijs, steeds gehaald”.
Sales Manager Distributors Atlas Copco

Atlas Copco CMYK


 

Alcomij is een onafhankelijke en veelzijdige toeleverancier voor de glastuinbouw. Het ontwikkelen en produceren van staalconstructies en aluminium systemen voor het bouwen van glazen kassen behoren tot de veelvoorkomende werkzaamheden. Daarnaast levert Alcomij logistieke oplossingen voor de tuinbouwindustrie; zoals aluminium stapelwagens, aluminium rolcontainers voor potplanten en klant specifieke kratten.

Met behulp van de mensen van AFT Pneumotion wordt er bij diverse projecten naar de meest praktische oplossingen gekeken. Wij vinden AFT Pneumotion vooral een kei in het meedenken over pneumatiek. Voor alle problemen rondom pneumatiek raden wij anderen aan om AFT Promotion mee te laten helpen, bij het zoeken naar de beste oplossingen. De producten die AFT Pneumotion aanbiedt, zijn zonder twijfel kwalitatief goed tegen een zeer scherpe prijs”.
Technische dienst Alcomij

Alcomij logo


 

Mourik is actief in de wegenbouw, milieukundige werken en projectontwikkeling.

Mourik heeft meerdere redenen om met AFT Pneumotion samen te werken. Zo staat AFT Pneumotion bekend om het meedenken bij het gehele ontwerpproces, waardoor het traject van engineering gemakkelijker wordt gemaakt. AFT Pneumotion is onder andere door Mourik gevraagd om te helpen bij het ontwikkelen van een borstelmachine voor een grote kaashandel. Deze machine dient meerdere soorten boxen te kunnen behandelen. Na de startfase van het engineeren van de machine, werd er gezocht naar een leverancier voor pneumatische componenten. Samen met de inkoop afdeling werd AFT Pneumotion, ook voor dit project, als de juiste leverancier gekwalificeerd. Direct contact met de vertegenwoordiger/ technisch adviseur van AFT Pneumotion wordt als erg plezierig ervaren”.
Projectleider Mourik

Mourik logo


 

“Met bijna 100 jaar ervaring weet Zakkencentrale als geen ander waar het in de branche van flexibele verpakkingen om draait: service, knowhow en kwaliteit. Dit zijn bekende peilers voor AFT Pneumotion. De Zakkencentrale werkt hard aan haar kwaliteitsproducten voor afnemers over de hele wereld en AFT Pneumotion draagt haar steentje daarin bij. Na ontevredenheid over een bepaald pneumatisch product in machines, werd er gezocht naar een oplossing. AFT Pneumotion biedt oplossing aan door onder andere SMC componenten in te zetten bij machinebouw. Producten van SMC zijn minder gevoelig en kwalitatief beter, waardoor prijs/kwaliteit beter in verhouding staat. Door korte lijnen met AFT Pneumotion kunnen ook zaken die naast de pneumatische componenten liggen geleverd worden. AFT Pneumotion wordt door de Zakkencentrale aanbevolen bij hun klanten”.
Technische dienst Zakkencentrale

Zakkencentrale logo

Algemene leveringsvoorwaarden

Op al onze aanbiedingen tot en overeenkomsten inzake door AFT pneumotion B.V. te leveren producten en/of verrichten diensten zijn de Orgalime (S2014) leveringsvoorwaarden van toepassing. Een exemplaar van deze voorwaarden wordt u op aanvraag gratis verzonden. Andere leveringsvoorwaarden worden uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Levering: Vanaf netto orderwaarde € 200,= franco binnen Nederland: Anders € 12,50 verzend- en administratiekosten.
Betalingstermijn: Binnen 30 dagen na factuurdatum, netto.
Levertijd: Altijd onder voorbehoud van tussentijdse verkoop.
Retourzendingen: Uitsluitend na ons akkoord en ontvangst van onze verzendinstructies.

AFT Pneumotion | Jan Valsterweg 20 | 3315 LG Dordrecht | Tel.: 078 - 691 91 15 | verkoop@aftpneumotion.nl